fredag 18 maj 2012

ÄNTLIGEN HEMMA, VILKEN JÄVLA RESA!

Kom hem igår efter en liten mini resa till och från Tyskland, (onsdag - fredag). Kom dock hem 1,5 dygn senare än planerat och resan blev inte riktigt vad vi hade tänkt oss, precis allt som kunde gå fel gick käpprätt åt helvete.
Mina föräldrar var gulliga och lånade ut deras Cheva till oss så fick dom ta vår Jeep där vi har bilbarnstolen, ifall något skulle hända med Gabriel. Dom skulle ju passa både Gabriel och Lucy tillsammans med min syster.

Det hela började med att stödhjulet till släpet gick av när vi skulle byta bil hos mina föräldrar, detta stödhjul var nytt som Hampus hade bytt på släpet under gårdagen. Så det var bara att gasa iväg smått irriterade till Swedol för att få ett nytt innan dom hann stänga. Bara där förlorade vi ganska mycket tid.

Hade bokat rum på ett hotell i Helsingborg och vi kom fram dit ca kl 01:30, inte riktigt enligt vår tidsplanering :-( Fick ett rum över ingången till krogen så det var ganska livat.

Frukosten skulle öppna kl 07:30 enligt receptionisten. Vi ville ju komma iväg så fort som möjligt och tänkte att vi skulle hänga på låset, men när vi kom ner hade frukosten varit öppen ett tag, bra där :-(

Färjan över till Danmark gick smärtfritt. Resan genom Danmark gick också bra men när vi närmade oss färgan över till Tyskland tog det dock tvär stopp, så mycket trafik. Hampus körde då en liten omväg om man kan säga det så, så vi kom fram till betalstationen direkt. Vi kom visserligen bara några kilometer längre fram men vad med tid vi sparade där. Vi fick ändå sitta och vänta i ca 1,5 timme innan det äntligen var våran tur att få åka på färjan. Det var så mycket mycket folk, mestadels fotbollshulliganer. Verkade vara någon match i Tyskland.

Väl framme i Tyskland åkte vi och handlade det vi skulle ha. Det mesta var förbeställt så där sparade vi in mycket tid, istället för att gå och leta och plocka ihop allt själva.
Tanken var att vi skulle åka från Tyskland kl 15, men så blev då inte fallet. Tror kl var närmare 18 när vi rullade på färjan mot Danmark.

Både jag och Hampus var trötta men ändå nöjda med shoppingen och att vi var påväg hem till vår familj som vi saknade nått fruktansvärt mycket.
Eftersom kl hann bli så mycket pratade vi om att ev stanna någonstans på vägen i Sverige för att sova lite. Tyvärr får jag inte köra detta ekipage, tyckte så synd om Hampus som fick ta hela smällen.

Men när vi var ca 5 mil från färjan i Danmark till Sverige fick vi punktering på släpet.
Klockan var nu åtta på kvällen och kristi himmelsfärds dag = röd dag. Bra där, vad gör vi nu tänkte båda. Mitt på motorvägen i Danmark. Inget extrahjul hade vi heller.
Folk bara gasade förbi, inte en jävel saktade ner eller stannade och frågade om vi behövde hjälp. En del låg på tutan när dom dånade förbi. Där var jag livrädd när vi höll på med släpet. Varningstriangel, reflexer och ficklampa var det som gällde och det var så kallt. Båda var trötta och hungriga.

Så efter mycket om och men kopplade vi av släpet och låste det, både fram och bak.
Kändes inte riktigt ok att lämna det då det var ett riktigt gettosamhälle precis brevid, och ett svensktreggat släp vet nog alla vad det innehåller ;-)
Tog med oss det sprängda däcket och började leta däckverkstad utan resultat.
Stannade även på en hel del mackar för att fråga personalen om hjälp, men ingen visste någonting. Bra där! Det är bra att dom kan erbjuda allt möjligt men att hjälpa till med bilar verkade vara fullkommligt omöjligt. Fick till slut hjälp av en kille som gav oss nr till Falck. Men aldrig i livet att jag betalar ca 5000 SEK kronor för att få släpet bogserat några kilometer.

Åkte tillbaka till släpet, satta på däcket och körde mycket mycket fösiktigt till närmaste avfart och till ett kollonilottsområde som låg i närheten. Här försökte vi sova.
Det hela blev inte bättre av att min syster ringde och berättade att Gabriel hade jätte ont i magen och var så ledsen. Alla föräldrars mardröm. Vi är här och kan inte göra ett jävla skit, men önskade mest av allt att vi fick ha vår underbara son i famnen och trösta honom.

Dagen efter letade vi vidare efter en däckverkstad och äntligen hittade vi en.
Dom var jätte trevliga och vi fick hjälp omgående.

På med däcket på släpet och vi bestämde oss för att ta bron över till Sverige.

Där blev vi sittades i tullen. Men visade att jag fyller 30 år i sommar som vi skulle fira med en fest. Sen veckan efter ska vi gifta oss. Tack och lov hade vi alla papper på bröllopet med oss och det var nog det som räddade oss.

Resten av resan hem till mina föräldrar gick smärtfritt. Vi var bara 1,5 dygn sena. Kan inte beskriva hur underbart det var att vara hemma i Tyresö igen. Lucy var så glad att hon nästan höll på att krypa ur skinet och Gabriel bara skrattade.

Mamma och pappa var snälla och lånade ut Chevan under natten så att vi kunde lämna tillbaks den under morgondagen. Men när vi nästan var hemma dog Chevan i "svackan". Då stod vi dä,r, igen. Men så jävla skönt att vi nästan är hemma.

Svärmor körde förbi av en slump så hon och jag tog med oss Gabriel och Lucy hem till oss så var hon gullig och passade dom.

Lastade ur Chevan och kopplade på släpet på Jeepen och körde hem. Nu skiter vi i det här!

Idag fyllde även min underbara Svala 5 år ;-) Så imorgon blir det lite extra gottis och kärlek <3

God natt! Hoppas på en bättre dag imorgon.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar