onsdag 27 januari 2010

Vaknade med ett ryck inatt av att Hampus flög upp ur sängen och då flög jag också upp. Han hade vaknat av att han haft något som kröp på armen. Fast vi hittade inget, varken i sängen eller på golvet. Det tog dock emot att gå och lägga sig i sängen igen. Hade jättesvårt att somna om, sov oroligt och var väldigt trött när jag vaknade.

Efter frukosten kom Göran och Vero förbi så då åkte vi gemensamt in till stan för att shoppa och äta lunch.

På hotellet igen tog vi oss en härlig massage, så skönt och det kostar knappt någonting.

Men hjälp vad klockan går fort.
Stoffe och Petra skulle gifta sig idag. Så det var bara att göra sig iordning och gå längst bort på stranden där vigseln och festen skulle hållas.
Det var så fint och brudparet var så vackra. Vill också! Många kort blev det iallafall.
Middagen var hur god som helst, skulle kunna äta hur mycket som helst. Synd bara att man blir mätt så fort.
Träffade min gamla klasskompis Andreas Hammar på bröllopet, tänk vad världen är liten.

Sen hände något som kommer att förändra mitt och Hampus liv.
På stranden vid resturangen där middagen hölls hittade vi en liten hundvalp på ca 6 veckor som inte mådde speciellt bra och ingen visste något om henne. Så vi tog med oss henne till grannresturangen "Time For Lime" där allt överskott går till att rädda och hjälpa djur. Ibland har man bra tur. Fick kontakt med en norsk tjej som hjälpte oss att vätska upp och spraya henne med något lopp/lusmedel då det kröp i pälsen på hela hunden. Den norska tjejen undrade om vi kunde ha henne under natten för att sedan imorgon komma tillbaks med valpen så skulle hon köra oss till veterinärkliniken/hjälporganisationen "Lanta Animal welfare". Fick med oss lite mat sen smugglade vi in henne i våran bungalow, busigt.
Hon fick mat och vatten och aptiten var det inget fel på. Skönt nog piggade hon på sig ganska snabbt, stackars liten.
Återvände till bröllopet där det var fullt drag. Då hade man hittat 2 stycken till valpar, troligtvis från samma kull och det var också tikar. Dom hade man lämnat in hos norskan.
Vi stannade inte kvar så länge för sen skulle folket vidare till strandbaren "Indianen", då denna resturang skulle stänga.

På stranden på väg tillbaks till hotellet trampande jag på en stor snäcka med taggar, gjorde så fruktansvärt ont.
Här har man gått på stranden och letat fina snäckor sen man kom hit och har väl inte direkt hittat några speciellt speciella. Men istället trampar man på en som tillhörde en eremitkräfta.
Då var man inte glad.

När vi kom tillbaks till våran bungalow låg den lilla valpen och sov så sött i badrummet.
Åh hon är bara för söt. Smälter bara mer och mer för varje gång man ser henne.
Det här kommer bli mycket svårt.
Valpen fick lite mer mat sen tog Hampus ut henne en sväng. Då passade jag på att skjölja bort alla loppor/löss som hade åkt av henne och låg som en matta i badrummet.
Plåstrade därefter om min onda fot.

Jag undrar hur fan folk tänker eller om dom tänker över huvud taget!
Hur fan kan man göra så här mot ett djur?
Den norska tjejen berättade att här i thailand är tikar inget att ha eftersom dom förökar sig. Så om en tik får valpar behåller man hanarna och slänger ut tikarna och att det var sådanna valpar vi hade hittat. Hon berättade även att dom kastrerade djur gratis för att slippa dessa besvär men att folk bara skiter i att göra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar