lördag 10 september 2011

SVALA DÅLIG :(

Hovslagarn kommer ut idag för att sko hästarna. Mamma var gullig och hjälpte till då jag inte kunde vara med. Vi hade pluggdag på jobbet och fortsatte med föreläsningen om anestesi.

Fick ett meddelande av mamma om att Svala släpar vänster bak. Så ingen skoning blev det för henne.
Hade så svårt att koncentrera mig på föreläsningen så Hampus kom och hämtade mig och Lucy så åkte vi till stallet för att titta till Svala. Man vill alltid bilda sig en egen uppfattning om saker och ting. Alla uppfattar saker och ting olika.

Svala var svullen på båda bak och får inte med sig vänster bak. Hon har svårt att lyfta upp benet så hon släpar hoven i marken när hon går. Ser jätte konstigt ut, känns som skadan sitter högt upp.
Ringde distriksveterinären som kom ut och undersökte henne. Hon misstänkte en nervskada. Hon gav Svala en metacam injektion och ville att vi skulle höra av oss till hästkliniken på måndag för en hältutredning.

Gick ner till stallet på kliniken och pratade med Team Lillhästen Anna Sönnert som i sin tur ringde Stina som arbetar på klinken. Stina skulle återkomma till mig imorgon för att se om det finns någon tid på kliniken på måndag.
Tack snälla Anna och Stina för hjälpen. Känns bra att ha grannar som er :)

Usch va jobbigt det blev...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar