torsdag 5 april 2012

Idag fick Gabriel och Lucy följa med till stallet då pappa Hampus skulle till Hovet för att titta på hockey med grabbarna.
Det är han värd min underbara älskling.

Jobbade Svala på lilla volten.
Löslongerade henne över bommar i skritt så att hon skulle lyfta på benen. Hon höll på att sätta sig på rumpan över första bommen men sen lyfte hon så fint på benen.
Slutade med att jag fick leda henne runt då hon gärna ville lägga i en snabbare växel.
Mycket duktig tjej som förstod övningen bra och utförde den perfekt. Trotts att hon tyckte det var lite tråkigt att det bara skulle skrittas över bommarna.

Gabriel fick rida på Dagge och han tyckte det var jätte kul, han tjöt av förtjusning :)
Dagge såg dock mindre road ut, stackarn!

Är lite smått irriterad och grinig just nu på personerna vid SLU som har hand om provet. Nu, två veckor innan har dom ändrat upplägget av provet.
Dom tyckte det var så många som klarade provet i höstas (mer än 85%) än dom tidigare gångerna (max ca 30%).
Personligen tycker jag att det är mer rimligt och logiskt att det är 85% som klarar provet, det är ju inte veterinär jag/vi pluggar till!
Till och med veterinärer har reagerat på kunskapsnivån på de tidigare proven.
Som på det senaste provet hade dom i stort sett bara frågor från övningssidan ÖVA. Så många har bara lärt sig svaret på dessa frågor och på så vis klarat provet, detta tycker jag självklart är fel.
Så nu har dom satt in experter på varje område. Så nu får vi se hur detta slutar...

Tycker hela grejen är ett skämt. Dom kanske skulle haft ett till år på sig att bara planera allt som har med legitimationen att göra, inte ändra sig hit och dit hela tiden. Som i höst blir det ännu dyrare att skriva provet då jordbruksverket tar över.
Jaja, som sagt, det ska bli så skönt att få detta överstökat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar