lördag 29 maj 2010

DAGGE FLYTTAR HEMIFRÅN

Usch, vilken tidig morgon det blev idag och självklart när man kliver utanför porten öppnar sig himlen och det bara öser ner regn, blä. Tur nog var man smart att ta med sig regnkläderna.

Plockade upp mamma och Saga sen bar det av till stallet. Vädret var på min sida idag för när vi kom till stallet hade det i stort sett slutat regna. Ingen var nog gladare än jag eftersom jag och Dagge skulle ta en ridtur till nya stallet, Vädersjö.
Kändes riktigt sorgligt och fruktansvärt konstigt, stackars Dagge. Måste vara så förvirrande för honom. Usch, blir nästan tårögd.

Dagge kom och mötte mig vid grinden till hagen, var som han kände på sig något. Han hade till och med morgonhö kvar, konstigt. det är verkligen inte likt honom att lämna mat efter sig.
Han var också väldigt otålig när jag höll på med honom i stallgången, han ställde sig till och med på bakbenen.

Sa "Hej då" till Sunnagården sen bar det av till Vädersjö.
Dagge var riktigt pigg och ville gärna att vi skulle öka farten.
Var så kul för när vi hade passerat volten vid Mulsta öppnade sig en helt ny värld för honom, han har nämligen aldrig varit förbi den.

När vi skulle passera pendeltågsövergången började det plinga och bommarna åkte ner och det reagerade han inte ens på. Tyckte pendeltåget var en konstig sak men rörde inte en fena då heller. Men när vi skulle över övergången var det jätte läskigt. Men efter ett tag gick det också. Han är så duktig min lilla prins.

Hejade på pappas moster Lillan som stod i fönstret på Allévägen.

Väl framme på Vädersjö, ca 1 h senare blev vi väl mottagna av Jill och Jocke. Mamma och Saga var också på platts, dom hade nämligen tagit bilen.

Innan vi släppte ut Dagge öppnade Jill upp en till bit av hagen så att dom fick mer gräs att gå på. Hon ropade på hästarna och dom galopperade glatt upp till den nya delen av hagen. Då släppte vi ut Dagge och han galopperade ikapp men höll sig ändå på ett behörigt avstånd.
Han blev väl mottagen och allt gick lugnt till. Riktigt skönt för mammas skull, hon har varit så orolig.
Dagges nya kompis heter Gosi och han tog väl hand om Dagge. Dom skulle helst stå på varandra och äta, var så söta ihop.

Åkte sen ut en sväng på kvällen tillsammans med Hampus bara för att titta till honom. Dagge stod i boxen brevid Gosi, vilken tur att dom nya vännerna fick stå brevid varandra.
Han mådde bra endast 2 st små sår så plåstrade om honom lite. Dagge såg ut att trivas, var så kul att se honom.

Åkte sen hem, helt slut efter dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar